by fiir » Sun Oct 02, 2011 5:10 pm
Objektiivsest elu mõttest kirjutamisega ma oma pead ei vaevaks, aga võib väita, et elul on subjektiivne mõte mis tuleneb iga indiviidi isiklikest vajadustest ning mille rahuldamiseks jaoks elu on vajalik eelkonditsioon. Arvestades sellega, et inimeste vajadused on väga erinevad, laotubki elu subjektiivne mõte üle väga laia väärtuste spektri. Ainsaks ühendavaks tunnuseks on minu arvates soov olla õnnelik.
Kirjandi kirjutamisel ütlekski ma isiklikult kohe ära, et elu objektiivse mõtte otsimine on paradoksaalne retk, sest see eeldab elule teatud väärtuse andmist mingil objektiivsel väärtuste skaalal. Kahjuks inimeste jaoks sellist skaalat ei eksisteeri - abstraktsed väärtushinnangud põhinevad erinevate inimeste jaoks erinevatel aksioomidel ning seega jõutakse erinevate järeldusteni.
Põhimõtteliselt saad sa oma kirjandis kirjutada kahest asjast. Sa võid rääkida üldiselt elu mõtte otsimise probleemist või siis sellest, mis on sinu jaoks elu mõte - mida sina elus väärtustad. Rohkemaks pole ilmselt ükski inimene võimeline.